Bygga pool

Bygga pool

Bygga pool? Vilken typ av pool ska du välja?

För att du skall kunna njuta av din pool under lång tid framöver är det viktigt att all poolutrustning är av högsta kvalitet och att dem är anpassade till vårt nordiska klimat. Det finns olika typer av poolstomme och former när det gäller pool. Det finns några enkla saker att tänka på inför ditt poolbygge:

Börja med att välja platset där poolen ska byggas eller monteras. Efter schaktning bör marken packas och fyllas med bärlager. För att få längsta möjliga livslängd på poolstommen skall poolgropen dräneras väl så att inget vatten blir stående utanför stommen. Dräneringsrör runt poolen eller en inspektionsbrunn med självstartande länspump är alternativen. Återfyll med dränerande material närmast poolstommen.

Vilken storlek eller form vill du ha? Rektangulär, oval, rund eller åttaformad pool. Standard djupet i våra pooler är mellan 1,32 och 1,50 m.

Val av pool liner och pooltillbehör utformar utseende på din pool. Våra pooler utrustat med inbyggnads detaljer i rostfritt material eller i ABC plast. Vill du ha en standard liner 0,60 mm tjocklek eller 0,75 mm. Enfärgad eller mellerad.

Det finns också många tillval och tillbehör att köpa till.

Stomme av trä

Trästommen byggs av tryckimpregnerat virke (klass A). Reglar, plywood och eventuella stödkonsoller av stål. Väggarna binds ihop nertill på poolbotten med tvärgående reglar.

Hål görs i plywooden för bräddavlopp, inloppsmunstycken, belysning och eventuell Jet Swim. Dessa monteras i samband med linern. Till botten används en gjuten platta eller sand. På insidan av poolväggen rekommenderas en tunn cellplast och liner. När linern är på plats, återfylls utsidan med dränerande grus i samma takt och höjd som vatten fylls på.

Gör det själv – poolbyggar paket

Handla enligt
Shoppingalternativ
Pris
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering