Glasfiber pool

Glasfiber pool

Glasfiber pooler

En glasfiberpool är perfekt för dig som önskar en smidig och enkel installation. Hos Poolmans hittar ni glasfiberpooler med mycket stark konstruktion av Finlänsk Super kvalitet.

Storlek Kapacitet Pris
Glasfiber pool paket Helmi
550 x 320 x 130 cm
Vit, Blå, Grå
Komplett paket
8 m3/h
Sandfilter D 400 mm
Poolpump 8m3/t
144 900:-
Glasfiber pool paket Helmi
630 x 350 x 130 cm
Vit, Blå, Grå
Komplett paket
10 m3/h
Sandfilter D 400 mm
Poolpump 6m3/t
175 990:-
Glasfiber pool paket Helmi
830 x 350 x 130 cm
Vit, Blå, Grå
Komplett paket
10 m3/h
Sandfilter D 400 mm
Poolpump 8m3/t
219 900:-
Glasfiber pool paket Helmi
940 x 440 x 130 cm
Vit, Blå, Grå
Komplett paket 
12 m3/h
Sandfilter D 500 mm
Poolpump 11m3/t 
329 900:- 
Glasfiber pool paket Helmi
770 x 350 x 150 cm
Vit, Blå, Grå
Komplett paket
10 m3/h
Sandfilter D 500 mm
Poolpump 11m3/t
259 900:-

Mycket stark konstruktion av högsta kvalitet

En glasfiberpool är perfekt för dig som önskar en smidig och enkel installation. I och med att poolstommen levereras färdig- tillverkad slipper du poolbyggnaden. Men det är inte bara den snabba och enkla installationen som övertygar. Poolen är även mycket stabil och tålig. Den självbärande konstruktionen behöver ingen stöttande vägg eller efterfyllning.
Våra glasfiberpooler är tillverkade i Finland, väl beprövade och speciellt anpassade för användning i det nordiska klimatet. Dessutom besitter vår tillverkare 40 års branscherfarenhet av glasfiberpooler en trygghet för dig som kund.

En mycket stabil konstruktion

Glasfiberpoolens botten och väggar är ordentligt stabila. Detta tack vare en mycket robust och tålig konstruktion som består av 6 skikt. Vid tillverkningen används en modern sprayteknik som ger sömlösa övergångar. Toppskiktet är ett tjockt gelcoatskikt som är utvecklat speciellt för pool och anpassat för användning av samtliga poolkemikalier. Underliggande skikt består av iso- och ortopolyester. Poolen är dessutom förstärkt med en glasfiberarmering och har en stålbalk på övre kanten och i den undre mittdelen av poolen. Tack vare denna mycket stabila konstruktion är en stödmur eller betonggjutning inte nödvändig. Förstärkningen garanterar dessutom att poolen kan tömmas och stå utan vatten utan problem. Poolen har en viss isolering i och med att glasfibermaterialet har dåliga värmeledande egenskaper. Önskas ytterligare isolering kan det självklart läggas ett extra skikt (t ex frigolit) på poolens utsida vid poolbygget.

Poolinstallation

Ett visst förarbete krävs även för en glasfiberpool. Förutom utgrävningen förbereds en bädd med packad makadam som behöver vara helt jämn. Poolen kräver att den underliggande marken dräneras. Konsultera oss i fall dräneringen inte är enkel att få på plats eller om grundvattennivån är hög. Glasfiberpoolen levereras med specialtransport till tomten och sätts med en kran direkt i den förberedda gropen. På plats installeras därefter inbyggnadsdelarna (räkna med en torktid för limmet på ca ett dygn). Poolen är förberedd för bräddav- lopp och två inlopp, installation av belysning eller motströms- anläggning är möjlig. Därefter är poolen klar och kan fyllas med vatten.

Inbyggd trappa med sitt- och vilodel

Den speciella trapplösningen ger poolen det lilla extra. En dubbel hörntrappa ger möjlighet för entré åt både vänster och höger. Den smarta designen har en sitt- och vilodel mellan hörntrapporna. En mycket bekväm och elegant lösning!

Poolstomme

Poolstomme i vitt alternativt ljusblått inklusive stansning. Förberedd för följande inbyggnadsdelar: bräddavlopp och två inlopp. Ange vid beställningen ifall det önskas extra stansning för belysning och motstömsanläggning eller om ni önskar få stommen helt utan stansning.

Sandfilteranläggning

Sandfilteranläggning anpassad efter poolstorlek. Sandfilter med en kraftfull pump för att få en bra cirkulation i bassängen. Filtertanken av polypropylen har en 6-vägs-toppventil som är förberedd för 50 mm rörkoppling. Kvartssand medföljer, mängden är anpassad till filtertankens storlek. Samtliga sandfilter har ett förfilter och levereras med filterplatta. Anpassad efter poolstorlek har sandfilterpumpen följande specifikationer (info om vilken pump som medföljer finns i tabellen).

Inbyggnadsdelar

Bräddavlopp i ABS. Inlopp 18 mm i ABS, 2 st. Väggenomföringar i ABS, 2 st. Rostfria alternativer som tillval.

PVC delar och kopplingar

PVC slang Ø 50 mm, kulventil, vinklar och kopplingar som behövs för att koppla ihop poolen med filtret ingår. Delarna är anpassade till poolsetet och levereras inklusive PVC rengöringsvätska och lim.

Made in Finland